Danmark har nordisk rekord i at holde ferie

Danmark har nordisk rekord i at holde ferieSolrigt vejr og sommerstemning er ikke noget som vi danskere ynder at finde herhjemme. I stedet er vi hurtige til at pakke vores kuffert, så snart kalenderen atter når sommerkvartalet. Danskerne har mange titler, og en af disse lyder på, at vi er nordiske mestre i at holde ferie.

80 % af den danske befolkning holder minimum 4 ugers ferie årligt. Det lyder måske ikke af meget, taget helligdage og juleferie i betragtning. I Sverige og i Norge er det dog kun 65 % af befolkningen, som holder samme mængde ferie som os. Undersøgelser viser endda, at danskerne betragter sin årlige ferie som et umådeligt behov, da vi ellers lader mangel på fritid have en negativ påvirkning på vores arbejdsliv såvel som vores privatliv.

Vi rejser som vi plejer
Og så kunne man jo tro, at danskerne blot var et eventyrlystent folkefærd, med et enestående behov for at opleve og udforske den store verden. Det er dog ikke tilfældet. Rejsebranchen har før ytret, at danskerne er berejste vanemennesker, som år efter år rejser på samme måde til de samme destinationer. De seneste statistikker og undersøgelser bekræfter blot denne konklusion.

Igen i år er Spanien danskernes foretrukne ferieparadis, og i særdeleshed er det øen Mallorca som turister valfarter til. Nogle har af vane bestilt sommerferie i starten af året, mens andre har ventet til sidste øjeblik, i håb om at finde en billig afbudsrejse.

Øget opsparing, samme forbrug
Måske man skal finde grunden til vores faste vaner, i det faktum at vi heller ikke bryder os om, at bruge flere penge end højst nødvendigt. Rejser vi altid til de samme destinationer, så ved vi også nogenlunde hvad vi kan forvente. Når ikke vi udforsker nye lande og områder, så risikerer vi heller ikke, at bruge penge på noget, som bare ikke var det værd.

I stedet sætter vi glædeligt vores overskud ind på opsparingen, og her får de lov at blomstre og formere sig i renter. På blot et år har danskerne samlet set øget sit indestående med 45 milliarder kroner. Vi vil altså gerne både holde en masse ferie og have en god solid opsparing stående, men det kan være en svær balance at holde.

Favorit-destinationen Mallorca: En dyr affære
Den danske sommer i år har indtil nu budt på flere skybrud, blæsende dage og kølige temperaturer. Her har ikke været meget sangria og sommerferie-stemning at hente i det danske land, hvorfor mange har booket en uplanlagt sommerferie i sidste øjeblik.

For de tilbagestående som fortsat drømmer om varmere himmelstrøg, betyder det at sommerferie-drømmen enten må ryge i glemmebogen, eller at den bliver en voldsomt dyr affære. Flere rejsebureauer har allerede meldt udsolgt til de mest populære destinationer, mens de resterende har givet prisen et ordentligt nøk opad.

Som det mest populære feriested gennem de seneste par år, hører Mallorca naturligvis til de destinationer, hvor udbud og efterspørgsel ikke længere hænger sammen. Det er fortsat muligt at besøge ferieøen hen over sommeren, såfremt man er villig til at betale markant mere end normalt.

Spar flere tusinde kroner på din næste ferie
Lendon.dk har derfor lavet en guide med tips og tricks til, hvordan du kan spare tusindvis af kroner på din næste rejse. I guiden tages der udgangspunkt i Mallorca, men egentlig kan de fleste af de følgende fif overføres til hvilken som helst rejse, uanset tidspunkt og destination.

Guiden til hvordan du sparer tusindvis af kroner på din rejse, gennemgår hele købsprocessen af et rejsekøb, og guiden viser dig dermed hvordan du kan spare penge på eksempelvis flybillet, transfer og forsikring, uden at gå på kompromis med standarden af din ferie. Ligeledes kan du i guiden fra Lendon.dk også se, hvordan du kan spare penge på din hotelbooking, veksling af valuta og sågar mad ombord på flyet.

Princippet ved guiden er at ruste den almindelige rejseglade dansker til at være opmærksom på, hvor og hvornår der kan spares på ferien, uden du som forbruger behøver at sænke dine forventninger til ferien. Som det afspejles i den samlede opsummering nederst i guiden, så er det et beløb på flere tusinde kroner, delt ud over forskellige poster, som der er i vente til den, der benytter sig af de forskellige tips og tricks. Se med i guiden herunder.

Samme-rejser-2-priser

Vi bliver glade hvis du skriver til os

      Skriv en besked