Myter, fakta og viden om hår

Myter-og-fakta-om-hår
I denne artikel kan du læse viden om hår, myter og fakta om hår. Cirka 95 procent af menneskets krop er dækket af hår. Håret bliver brugt som isolation både mod varme og kulde. Det er dog blevet et modefænomen at kunne sætte håret på hovedet efter sine ønsker. Her kan kvinder vise sin femininitet hvor mænd kan vise deres mandlighed frem. Det er dog ikke alle der er lige glade for hår på kroppen.

1. Vokser håret hurtigere ved jævnligt klipning?
Lige meget hvad andre måtte påstå så bliver håret vækst ikke påvirket af klipning. Håret vokser men jævnlig fart. Det klipningen gør at fjerne de spaltede spidser så håret ikke knækker.

2. Forårsager stress tab af håret?
Ja det gør det. Er et menneske stresset, vil en af symptomerne på det være hårtab. Der findes selvfølgelig man andre faktorer der kan forårsage hårtab, dette emne kan vi tage op i en anden artikel.

3. Betyder kosten noget for håret?
Ja det gør det. Spiser man sundt og varieret vil dette tydeligt ses på en frisk og dejlig glans, hvor i mod hvis man indtager fastfood og andre usunde ting så vil håret hurtigt bliver fedtet og kedeligt at se på.

4. Bliver håret påvirket af vejret?
Ja det gør det. Faktisk i flere omgange. Håret kan blive udtørret af ekstrem kulde og varme, dette gælder selvfølgelig sommer og vinter. Desuden vil håret også vokse hurtigere om sommeren da varme øger væksten mens kulde som i vinteren hæmmer væksten af håret.

5. Påvirker rygning håret?
Nej det gør det ikke, det er endnu ikke bevist at rygning skulle kunne påvirke håret ud over selve lugten da den kan sætte sig i håret.

Flere spændende informationer om hår

6. Er hår levende?
Nej og det er det ikke, det er hverken nerveceller eller blod gennemstrømning i håret. Og det kan vi være glade for, for ellers ville det være et smertehelvede hver gang vi skulle en tur forbi frisøren.

7. Bliver håret stærkere ved hovedbundsmassage?
Ja det gør det. En hovedbundsmassage øger blodcirkulationen og derved bliver dine hørrødder sundere og stærkere.

8. Hvor tit bør man vaske håret?
Håret skal i gennemsnittet vaskes ca. hver tredje dag. Håret bliver slidt ved hver vask og udtørret, vasker man håret tit vil dette kunne ses at håret ikke kun mister sin glans men også sin styrke og vitalitet.

9. Bliver håret ødelagt af redskaber som glattejern, krøllejern og føntørring?
Ja, ekstrem varme som bliver skabt under føntørring eller brug af glattejern og krøllejern skader håret. Håret bliver ødelagt. Det er derfor meget vigtigt at bruge varmebeskyttende produkter.

Mere vigtigt viden om hår

10. Kan balsam reparerer håret?
Balsam har det med at få håret til at se sundt og blødt ud men en ekstra glans. Men da balsam kun sider på den yderste del af håret bliver håret ikke repareret af det.

11. Får man svamp ved at sove med vådt hår?
Risikoen for hovedsvamp bliver drastisk forøget hvis man sover med vådt hår. Dette sker ved at fugten ikke kan komme væk. Derfor er det vigtig at håret altid er tørt før du lægger dig til at sove.

12. Hvor hurtigt vokser hår?
Håret vokser ca. 1-2 cm pr. måned. Dette afhænger også af personen samt hvor personen bor.

13. Hvor mange hår har man på hovedet?
Et menneske har i gennemsnit mellem 100.000 til 200.000 hår på hovedet.

14. Hvorfor får man grå hår?
Det der giver håret sin farve hedder pigment. Når produktionen af pigment til hårstrået stopper vil håret langsomt få en mere grå tone. Tidligt grå hår hos nogle mennesker er også arveligt betinget.

15. Hvorfor taber man hår?
Der er flere forskellige faktorer hvor mennesket taber hår. Mange især kvinder taber hår under hormonelle forstyrrelser i kroppen, dette kan ske under puberteten, under graviditet eller stress. Hos mænd er hårsækken mere følsomme for det mandlige kønshormon testosteron. Har man meget af denne kønshormon vil man også have større tendens til at taber håret og blive skaldet hurtigere.

Sjov viden om hår

Glattejern og krøllejernVidste du at mennesket har ca. 5 millioner hårsække på kroppen?

Vidste du at vådt hår kan trækkes op til 30 % af sin oprindelig længde?

Den mest almindelig hårfarve verden over er sort, 2 procent er blonde og ca. 1 procent er rødhåret.

Vidste du at et hår kan forny sig op til 20 gange i løbet af livet?

Skotland er det land hvor du finder størst koncentration af rødhåret mennesker, hele 13 procent af befolkningen er rødhårede.

Vidste du at man normalt taber mellem 50-150 hår om dagen?

Vidste du at varmen stimulerer hårets vækst mens kulde hæmmer den?

Vidste du at hver enkelt hår du har, har cirka en levetid på 5 år?

Håber denne artikel omkring viden om hår har gjort dig klogere. Glem ikke at læse vores store guide af glattejern og hvilket modeller er de bedste.

Vi hører gerne din mening...

Skriv en besked

Logo