Kaffekværn Test – Kvalitets kværne til hjemmet

KaffekværnKaffens kvalitet afhænger af bønnerne, ristningen af disse samt formalingen. For mange mennesker indgår kaffen ind i en morgenrutinen og uden den bliver resten af dagen ret flad. Både aromaen samt smagen af friskbrygget kaffe afhænger blandt andet af formalingen af bønnerne. Der findes mange forskellige kaffekværne der lover at kunne klare jobbet. Se hvilken vi har kåret som vores favorit og vælg den der passer bedst tid og din personlighed.

Her vil du kunne danne dig et overblik over de mange kaffekværne, deres kvalitet, pris, udseende og meget mere. Desuden vil du få den perfekte guide om hvad der skal til for at brygge den perfekte kop kaffe samt hvilke fejl du skal undgå for at blive en sublim hjemme barista.

BilledeProduktBedømmelseKøb nu
Krups GVX242 kaffekværn

Krups GVX242 kaffekværn

Krups GVX24 kaffekværn er en af de billigste kværne på det danske marked. Dette er dog en af de sjældne tilfælde hvor ...

DKK 346 Til butik
2 Wilfa WSCG-2 kaffekværn

Wilfa WSCG-2 kaffekværn

Wilfa Svart WSCH-2 er en solid og kraftfuld kaffekværn. De har taget den populære model CGR-1 og udviklet denne kværn ...

DKK 537 Til butik
3 Bodum Bistro kaffekværn

Bodum Bistro kaffekværn

Denne vidunderlige Bistro kaffekværn er udviklet af Bodum. Og som med alt andet, kan dette ses på designet og ...

DKK 849 Til butik
4 Graef CM800 kaffekværn

Graef CM800 kaffekværn

En elegant og stilren kaffekværn der oser af kvalitet. Et tætsiddende støvhætte der holder dine bønner friske og fri ...

DKK 980 Til butik
5 Zassenhaus Brasilia kaffekværn

Zassenhaus Brasilia kaffekværn

Denne fantastiske og smukke kaffekværn fortjener en historie med på vejen. Den tyske virksomhed Zassenhaus der blev ...

DKK 599 Til butik
6 Kitchenaid Artisan keramisk kaffekværn

Kitchenaid Artisan keramisk kaffekværn

Kitchenaid har buldret frem med deres fantastiske produkter især de sidste par år. Med kvalitet, den smukke udseende ...

DKK 1699 Til butik
7 DeLonghi KG79 kaffekværn

DeLonghi KG79 kaffekværn

DeLonghi KG79 er en robust men noget anderledes i udseendet kaffekværn. Den har en firkantet klodes udseende. Tag dog ...

DKK 399 Til butik
8 Baratza Encore Kaffekværn

Baratza Encore Kaffekværn

Baratza Encore kaffekværn er designet til kaffe entusiaster. Industrielle eller professionelle kaffekværne er supper ...

DKK 1099 Til butik
9 Melitta Molino kaffekværn

Melitta Molino kaffekværn

Melitta Molino er en kompakt med værdig kaffekværn der er i stand til at formale bønnerne i 17 forskellige ...

DKK 349 Til butik
10 Graef CM702 kaffekværn

Graef CM702 kaffekværn

Greaf er en tysk familieejet virksomhed. Deres 3 hovedværdier er baseret på funktionalitet, holdbarhed samt kvalitet. ...

DKK 753 Til butik

Kaffekværn test

Vi sammenligner flere forskellige kaffekværne til dig som måtte leder efter en ny kvalitets kaffekværn. I toppen af artiklen ville du kunne se flere forskellige kaffekværne mærket med hver deres specifikke billede, navn på kværnen samt en kort beskrivelse. Derefter kommer bedømmelse i form af tal, alt fra 0 til 10 hvor 10 er højst score. Næste kommer prisen og knappen ”Til butik”. Ønsker du mere information om den enkelte kaffekværn så har du også altid mulighed for at læse dig til selve testen og bedømmelse af den enkelte kaffekværn ved at trykke på knappen ”Læs anmeldelse” som kan findes under bedømmelses tallet. Der vil du kunne læse dig til hvad kværnen kan, de positive og negative sider af den samt andre interessante ting du kan tage i dine overvejelser ved indkøb af dine næste kværn.

Vi udfører ikke fysiske test på de forskellige modeller. I stedet samler vi alle test der findes derude under samme tag. Vi analyserer dem, læser bruger anmeldelserne, kigger på prisen og kvalitet. Derefter baserer vi en bedømmelse ud fra alle de andre bedømmelser der findes derude. Du vil derfor få en mere ensartet resultat baseret på gennemsnittet. Ved at læse vores test sparer du tid og frustration for at skulle læse utal af andre test.

En af de såkaldte test vi baserer vores resultater på er ud fra det Danske Forbrugermagasin Tænk. De har udarbejdet deres test baseret på 4 forskellige kriterier så som:

  • Kværne kaffe 45 %
  • Brugervenlighed 30 %
  • Støj 15 %
  • Konstruktionskvalitet 10 %
Procenttallene er afgørende for hvor meget den enkelte kriterie vægter i sin bedømmelse ud fra den endelig afgørelse af den enkelte kværn.

Som tidligere skrevet holder vi også øje og gennemlæser forbrugernes anmeldelser af de enkelte modeller forskellige steder på nettet. Et godt sted er den internationale webshop portal Amazon. Her er forbrugerne utrolig gode til at efterlade kommentere som er til vores fordel.

Skulle du have nogle spørgsmål så er du altid velkommen til at skrive ind til os ved bruges af kontaktformularen under vores kontakt side.

6 råd til hvordan du brygger en god kop kaffe

Kaffens smag og aroma afhænger meget af selve bønnerne, men også i den grad hvordan kaffen bliver tilberedt. Der bliver brygget utal af liter kaffe hver eneste dag over hele kloden. Og selv om de fleste tænker at de sagtens ved hvad der skal til, så er det skræmmende hvor mange mennesker begår små fejl der giver forringet kvalitet kaffe i forhold til hvad de kunne få. Her kan du læse 6 simple ting du kan gøre for at få en ekstra god morgen med en fantastisk kop kaffe.

1. Valget af bønnerne
Du vil aldrig kunne lave en bedre kop kaffe end de bønner du har valgt. Men man kan lige så godt få så meget ud af dem som muligt. Der findes mange forskellige virksomheder som sælger kaffe i forskellige former. Det er din opgave at prøve dig frem, prøv nogle forskellige bønner, færdig malet kaffe eller måske en af de nye espresso maskiner hvor du skal bruge en kapsel. Kvalitet frem for kvantitet. Her kan vi kun anbefale at man spenderer lidt mere på sine bønner, når det kommer til kaffe så betaler man for kvaliteten. Det er dog igen en smagssag hvilken kaffe man fortrækker.

Dine bønner fortjener en god kaffekværn Mange hopper over hvor gærdet er lavest og vælger den nemme løsning. Her taler vi selvfølgelig om færdig malet kaffe. Hvis du ønsker en god kop kaffe der både er rig på smag og aroma, så er bønner det sikre valg. Kaffe skal ikke kun handle om smagen og duften, nej det skal være en oplevelse i sig selv.

2. Temperaturen af vandet
En af de store synder er selve temperaturen af vandet. Man futter op i kaffemaskinen eller elkedlen og venter på den er færdig som regel de 100°C. Det du skal vide er at kaffen og den karakteristiske olie er ret skrøbelig. Bruger du vand der er 100°C, vil du skolde smagen og aromaen ud af bønnerne. Den optimale vandtemperatur skal være mellem 94-96 grader for at få mest muligt ud af sine dyrebanner bønner. Herved vil du få en kaffe der er rig på smag og fantastisk aroma, ellers risikere du at kaffen får en bitter smag.

Heldigvis er vi nået så lang med teknologien at man sagtens kan investerer i en god og ikke alt for dyr kaffemaskine eller elkedel hvor man selv kan bestemme temperaturen.

3. Dosering af kaffen
Er du på herrens mark i forhold til hvilke mængden af kaffe og vand der skal til så læs videre her. Du kan som tommelfingerregel bruge omkring 7g ristet kaffe til ca. 1,5dl vand. De fleste producenter giver dog en fingerpeg om hvilken rationer der skal blandes på deres emballage. Næste gang du er ude og handle, tag en pakke, glas eller hvad du end måtte være og kig efter anbefalingen.

4. Frisk vand
De fleste af os ved at man aldrig skal drikke stillestående vand ude i naturen. Her gælder det samme princip. Vand der har stået for længe får en kedelig og flad smag, det vil påvirke kvalitet af din kaffe i sidste ende. Det samme er gældende for vand som er blevet opvarmet tidligere. Lad være med at genbruger gammelt opvarmet vand. Det du skal gøre for at få mest muligt at dine bønner er altid at bruge frisk og koldt vand.

5. Valg af kaffekværn
Valg af den korrekte kværnVi anbefaler altid bønner frem for færdig malet kaffe. Det er derfor vigtig at vælge e god og effektiv kaffekværn der giver dig det slutresultat du ønsker. Øverst i denne artikel kan du se sammenligning samt test på forskellige kværne. Giv dig selv tid til at læse lidt om de forskellige kaffekværne før du hiver pengepungen ud af lommen. For selv om de alle kværner bønne, så er kvaliteten og fremgangmåden forskellige for dem alle.

6. Det sidste håb for gamle bønner
Alle ting har en udløbsdato. Dette samme er gældende for dine dyrebare kaffebønner. Først og fremmest skal du altid opbevare dine bønner et tørt, mørkt og køligt sted, derved bevarer bønnerne mest mulig af deres smag samt aroma. Er du usikker om bønnerne er for gamle, så kan du altid tage et par stykker og kværne dem. Hvis aromaen ikke er eksisterende eller er dalet så er det måske på tide til nogle nye bønner.

Vil du læse mere om kaffekværne så kan du også gøre det her.

I videoen vil du hører hvad der skal til for at få en god blanding af dine bønner og din kaffekværn. (Videoen er udviklet af Headlesscoffeeguy og er på engelsk.)

Verdens dyreste kaffe er afføring

Luwak og kaffeboenner Ikke i den forstand at kvaliteten er ringe men er det rent faktisk er afføring ”På en måde”. Før vi kan komme ind på det, skal du måske lige vide lidt om et lille dyr der hedder Palmeruller eller Luwak. Det er en katte lignende dyr der klatre i træer og lever af bær og frugter. Kropslængden på dette dyr kan blive op til 53 cm og vejer mellem 2 til 5 kg. Luwaken er et utrolig kræsen dyr når det kommer til føde. Den vælge nemlig kun de mest modne bær og frugter og en af disse er selve kaffebønner.

I det 19. århundrede drog Holland ud og koloniserede andre lande, en af disse var Indonesien. Her var det forbudt at sælge kaffe til den lokale indonesiske befolkning fordi kaffen skulle bruges til eksport til Europa. Her begyndte den indonesiske befolkning at indsamle afføring fra Luwaken i håb om at få kaffe for dem selv. Selve kaffebønnerne i afføring af Luwaken altid var ufordøjet.

Smagen
Kaffen får en meget karakteristisk smag af chokolade og træ. Når kaffe bønnerne går igennem Luwakens fornøjelsessystem, bliver den bitre smag mindsket på den måde kommer alle de andre nuancer af smage frem.

Prisen
Prisen for disse bønner kan sælges for omkring 6.000kr pr. kilo. Det er der 3 årsager til. 1. Det er en meget langsommelig proces. Gå rundt og holde øje med at en Luwak spiser nogle kaffebær, derefter følge den for at samle dens afføring op. 2. Prisen er også skyhøj netop fordi der kun bliver produceret omkring 250kg af denne kaffe pr. år. 3. Den specielle og karakteristiske smag som på nuværende tidspunkt ikke kan efterlignes.

Er det det værd?
Elsker du kaffe som mange andre, så vil vi helt klart anbefale det. Du behøver selvfølgelig ikke at punge ud for et helt kilo, men bare en enkelt kop af denne dyrebare drik. Prøv det og se om det er noget for dig. Se det som en oplevelse.

Er kaffe sundt?

Kaffe er den anden største handelsvare på jorden. Der brygget millioner og millioner af liter hver eneste dag. Mange starter deres morgen med en god og varm kop kaffe, dette gøre vi af flere årsager. Det kan være smagen og aromaen, den opkvikkende virkning kaffe giver kroppen men også fordi kaffe rent faktisk er vanedannende.

Som med alt andet kan det være skadeligt hvis man indtager alt for meget af en bestemt ting. Som man siger ”Alt med måde”. Kaffe har sine positive men også negative. En for stor daglig indtag af kaffe kan have decideret skadelig effekt på kroppen. Her gennemgår vi nogle af disse ting, så du klædt på til hvad du ”tager med dig” når du drikker din kaffe.

Koffein
Kaffe indeholder koffein som er vanedannende. Tit især på arbejdspladser bliver der kylet store mængder kaffe ned om morgenen, i pauserne og imellem pauserne. Den ene kande efter den anden bliver brygget og der siger stop. Teoretisk set er kaffe en slags narkotika. Føler man sig ned, jamen så snupper man en kop kaffe. Er man stresset, bliver den ene kop efter den anden kylet ned uden bekymring for hvad man gøre ved sin krop. Nogle af de såkaldte bivirkninger af kaffe er:

  • Hovedpine
  • Søvnbesvær
  • Træthed
  • Uklarhed
  • Forhøjet blodtryk
Koffein og kropens signalerKoffein påvirker kroppen på flere forskellige måder. Det er sådan at kroppen automatisk bliver mere resistens for de ting man indtager også koffein, derfor ses det tit at kaffeforbruget også stiger, for at få denne såkaldte kick man har brug for om morgenen.

Kroppen er en fantastisk ting, den tilpasser sig efter ens hverdag og dagens cyklus. Når vi er vågne og aktive så produceres der affaldsstoffer i vores krop. Bliver niveauet for højt, begynder kroppen automatisk at producere et stof kaldet Adenosin. Dette stof for din krop stille og rolig til at slappe af og gøre klar til søvn. For det er når vi sover at vores krop renser sig selv for alle affaldsstofferne vi har produceret i løbet af dagen. Indtager man kaffe fordi man lige skal holde sig lidt længere vågen jamen så bliver Adenosin receptorerne blokeret. Kroppen bliver derfor ved med at producerer stoffet Adenosin uden den korrekte virkning, og dette kan være ret farligt. Din krop har brug for søvn og ikke mere kaffe. Nu skal vi ikke bevæge os for meget ind i biologisk og kroppens kemi.

Men vidste du at hvis du indtager kaffe kl. 15.00 vil det stadig påvirke din krop ved 21.00. Mange mennesker lider af søvnbesvær netop på grund af kaffe uden selv at vide det. De tror at kaffens effekt på kroppen forsvinder relativt hurtigt, hvorimod det er netop det helt modsatte.

Kaffens sundhedsmæssige fordele
Kaffen har også en del positive effekter på kroppen hvis man indtager det med vis forbehold og ikke drikker litervis hver dag.

  • Kaffe giver dig et kortvarigt tilførsel af adrenalin, derved mere energi og vågenhed.
  • Kaffe indeholder flere forskellige former for antioxidanter og næringsstoffer.
  • Koffein giver en forøgelse på humøret, reaktionsevnen samt hukommelsen.
  • Koffein forøger din metabolisme.
  • Kaffe formindsker chancen for at få sygdomme så som: Parkinson’s, Alzheimers samt nogle få typer for kræft.
En ting du må huske på at kroppen vender sig til den mængde koffein du dagligt indtager, og vil kræve mere og mere for at vedligeholde mængden af koffein. Tag i stedet en pause fra kaffe i en måned. Her vil kroppen automatisk gå tilbage til sit normale stadie før indtagelsen af kaffen. Når du så tager en kop kaffe efter en måned pause vil du kunne mærke det meget mere. Det vil føles som om din krop prøver kaffe for første gang. Husk alt med måde!

Hvad er den rette mængde kaffe?
Vi er alle forskellige, det kan derfor være ret svært at definerer en bestemt mængde kaffe som er sundt at indtage. Vores kroppe fungere forskellige og nogle kan tåle mere end andre. Det er derfor en ide at bruge sin sunde fornuft. Har du drukket en hel kande kaffe selv, så er det måske mere end hvad godt er. Mærk din krop og se om du tit har hovedpine, træt eller har besvær med at falde i søvn. Det er de små ting du skal ligge mærke til. Kroppen skal nok give dig de rette signaler for hvis noget er galt.

Rensning af din kaffekværn.

Rengøring af kaffekvaernMange nybegyndere spørger altid hvordan man rengøre en kaffekværnen bedst. Når kværnen har bearbejdet bønnerne vil der altid sidde rester tilbage i hjørnerne, kværnen og beholderne.

Når bønnerne bliver formalet bliver der frigivet en olie, denne olie er fedtet og sidder på selve bladene. Derfor er det ikke nok med hun at aftørre din kværn med papir i håb om at den er ren.

Flere steder på nettet bliver der også rådet til at bruge ris. Erstat bønnerne med ris og bare kværn afsted. Det pulveriserede ris vil opsuge alt fedtet og gøre kværnen ren. Desværre er det sådan at risens hårdhed slider enormt meget på kværnen og ødelægger den med tiden. Derfor vil jeg ikke anbefale bruges af ris til rengøring af din kaffekværn.

Som alt andet så skal din kværn have en kærlig hånd når det kommer til rengøring og her får du 3 metoder dette kan gøre på.

  • Brug din støvsuger - Som tidligere nævn vil der altid være kaffestøv og rester i alle kroge af din kværn. Her kan du med god samvittighed tage din hjemmestøvsuger i brug og fjerne resterne hvor du kan komme til.
  • Skil kaffekværnen - En er de mere effektive metoder er selvfølgelig at skille kværnen af. Her kan du rengøre den med en pensel eller en klud. Nogle af kværnen kommer med en tilhørende rensebørste som du kan tage i brug.
  • Rensepiller - Disse rensepiller fungerer som risen tidligere nævnt. Tøm kaffemaskinen for bønner og erstat dem med disse rensepiller/tabletter og kværn løs. Her vil de opsuge alt fedt og fjerne rester af kaffer der måtte side i selve kværnen. Husk at rense igennem med bønner efter brugen af disse såkaldte rensepiller.
Køb rensningstabletter her

Hvornår eller hvor tit skal din kaffekværn renses?

Hvor tit man skal rense kværnen afhænger alt efter brug. En god rutine er at du kan rense den hver gang bønnebeholderen er tømt. Nogle renser den hver 14 dag som en fast rutine.

Tip: Hvis du skrifter mellem 2 forskellige kaffetyper især kvaliteten af selve bønner, så sørg for at rense din kværn. Ellers risikerer du at få en bitter smag fra den gamle batch kaffe der er kørt igennem kværnen.

Viden om kaffe

Når nu vi er nået vejs ende, synes vi det er på sin plads at give jer lidt sjov indformation om kaffe.

  • Kaffe er verdens anden mest værdifulde handelsvare, lige efter råolie.

  • Energidrikke har stadig ikke så meget koffein i som du vil finde i en kop kaffe fra Starbucks.

  • Kaffe er mest effektive, hvis det indtages mellem 09:30 og 11:30.

  • Verdens befolkningen drikker omkring på 2,25 milliarder kopper kaffe hver dag.

  • I mange asiatiske lande findes der cafeer, hvor du kan drikke kaffe og hænge ud med katte i timer. Hertil navnet: ”Cat Cafe.”

  • Den første webcam blev skabt i Cambridge for at kontrollere status af en kaffekande.

  • Kaffe smager ikke som det lugter, fordi vores spyt fjerner halvdelen af smagen.

  • Drinking a cup of caffeinated coffee significantly improves blood flow.

  • En kop koffeinholdige kaffe forbedrer blodgennemstrømningen betydeligt.

  • Der er en kaffebar i Frankrig, hvis man ikke siger "goddag" eller "tak" gør din kaffe dyrere.

  • Newyorkere drikker næsten 7 gange mere kaffe end andre byer i USA.

  • 54% af amerikanerne drikker kaffe hver dag.

  • Ordet "kaffe" stammer fra det arabiske ord for "vin af bønne".

  • Amerikanerne bruger i gennemsnit 7.625 kr på kaffe hvert år.

  • Brasilien har været den største producent af kaffe til de sidste 150 år.

  • 20% af kaffekrus på et kontor indeholder fækale bakterier.