Eltandbørste test – Bedste elektriske tandbørste

Flere test viser identiske resultater, en eltandbørste vil give dig bedre mundhygiejne frem for en normal tandbørste. Men er du i tvivl som mange andre om valget mellem de mange forskellige eltandbørster? Vi har udvalgt nogle af de bedste eltandbørster på markedet og udarbejdet en test, i håb om at hjælpe dig og besvare dine spørgsmål, så du uden tvivl vil kunne vælge den elektriske tandbørste der passer bedst til dig.

Den hidtil mest avancerede og højteknologisk eltandbørste man kan få for pengene. Oral-B har virkelig gjort sig umage og fået skabt en tandbørste over dem alle. Denne fantastiske eltandbørste giver dig skinnende rene tænder uden besvær. Med 8.800 rotationer pr. minut og 40.000 pulseringer fjerner den mere plak end nogen anden traditionel tandbørste. Med indbygget intelligent Bluetooth-teknologi, registrerer den dine bevægelser og regulerer børstningen derefter.

Trykker du for hårdt vil tandbørsten som h ar tredobbelt tryksensor, lyse op som advarsel. Den afgiver en brummen hver 30. sekund og en længere brummen efter 2 min, som indikation på når man skal skifte overflade eller når man er færdig.

Oral-B er en af de førende mærker indenfor mundhygiejne, de producerer nogle af de bedste eltandbørster verdenen over. Kvaliteten på deres vare kan også tydeligt ses på de mange anbefalinger samt flere tusinder positive kundeanmeldelser. Når der bliver foretaget test i de forskellige lande, så er Oral-B altid med i toppen som topscorer og bedst i test.

TONY eltandbørste du vil blive glad for

Køb herBedste pris: 499 kr 

 • Bedst i test – Klikk.no
 • Topscore – Forbrugerrådet Tænk.dk
 • Score 4,5 ud af 5 – Amazon

TONY - Hvid

TONY – Hvid

TONY eltandbørste er en af de få tandbørster der kommer op og kan konkurrerer med Oral-B. Eltandbørsten som er udviklet af TONY, fjerner op til 100 % mere plak fra steder som er svære at nå end en normal tandbørste. Du får en optimal rensning af tænderne og langs tandkødet og på kun små 3 uger vil du få et markant sundere tandkød. En eltandbørste der er udviklet med kvalitet samt stilren design i tankerne.

Er du i tvivl om denne tandbørste er noget værd, så burde du måske kigger på både Klikk.no samt forbrugerrådet Tænk hvad den er kåret som bedst i test og topscorer. Derudover har den en score på 4,5 ud af 5 på Amazon med over 2000 brugeranmeldelser.

Eltandbørsten fra TONY indeholder hele 5 forskellige rengøringsfunktioner som du kan tilpasse til dit behov. Der medfølger desuden 3 forskellige børste-hoveder som kan bruges til sensitive tænder, intensiv børstning og ”Diamant rengøring” som i bund og grund betyder polering. Pakken indeholder et rejseetui, hvorved tandbørsten kan oplades gennem en USB port samt et stilrent og smart glas hvorved du kan oplade din tandbørste i. Noget fantastisk er selve børstetiden som er op på hele 3 uger på en helt opladning. I bund og grund en fantastisk eltandbørste der vil bringe dig glæde. Den kan som alle andre elektriske tandbørster bruges til flere forskellige personer hvis i er en familie, i skal bare have hver jeres børstehovede.

Specifikationer:

 •  38.000 rotationer i minuttet
 •  4 børstefunktioner
 •  Indbygget timer
 •  Ergonomisk og flot design
 •  En tandbørste for livet

Konklusion

Efter grundig overvejelse hvor vi har taget flere forskellige faktorer med i spil som forskellige landes forbrugermagasin tests, anbefalinger og kundeanmeldelser, kan vi kåre TONY eltandbørsten som testens klare vinder. Med den fantastiske effektivitet, holdbarhed, grundighed og pris, er det en klar vinder. På anden pladsen kommer Sonicare Diamond Clean fra Philips. En luksus tandbørste der virkelig kan sit kram, dette er en af de få tandbørster der kommer i toppen mod den dominerende verden af Oral-B. Som sidst men ikke mindst har vi tredje pladsen Braun Oral-B TZ4000 TriZone, en simpel tandbørste uden for mange funktioner, men gør sit arbejde rigtig godt. Her har vi en tandbørste til billige penge man ikke kan klage over.

Som noget ekstra i denne test, har vi også inkluderet den bedste eltandbørste til børn man kan få på markedet. Læs mere om den, længere nede på siden hvis det er dine børn der skal have en ny eltandbørste.

Hvis du har spørgsmål eller lignende til denne test, er du mere end velkommen til at kontakte os ved brug af vores kontaktformular. Vi stræber efter at besvare alle henvendelser i løber af 48 timer.

Eltandbørste til børn

Ens børn skal selvfølgelig også have en god mundhygiejne. Bruger man en elektrisk tandbørste som er beregnet til vokse vil dette skabe nogle få problemer.

For mange omdrejninger til deres lille sarte gummer.
Tandbørstehovedet er for stort derfor vil man ikke kunne komme ordentligt ind alle steder.
De vil have svært ved at børste tænder selv, da en elektrisk tandbørste godt kan veje lidt.

Der findes derfor eltandbørster udviklet til børn.

En elektrisk tandbørste til børn, kan genkendes på helt specielle kendetegn. Først og fremmest er de meget farverige med tegneserie motiver, dette er for at kunne holdte barnet opmærksomhed i længere tid. Selvom tandbørsten er udviklet til børn, er det en høj teknologisk tandbørste, der er skabt til børn, for at give dem gode vaner og børste tænder som de skal børstes.

Her er hvad du kan forvente fra en eltandbørste udviklet til børn:

 • Skarpe farver samt motiver fra tegneserie verdenen
 • Børstehovedet er mindre, netop for at kunne komme ind de besværlige steder i munden
 • Selve børsten er blødere for at skåne deres små og sarte gummer
 • Eltandbørsten kan desuden indeholde en funktion til at afspille musik

6 tips til tandbørstning på børn

 • Forældrene skal stå for tandbørstningen fra den allerførste tand. Vil barnet børste tænder selv er det jo fantastisk, det skal dog ikke være en erstatning for den voksne børster barnets tænder. Det er her at barnet stille og rolig lære at børste tænder selv.
 • Vælg en tandpasta med fluor, dette er med til at nedsætte risikoen for huller, det er også en af de få tilsætninger som børn kan tåle.
 • Barnet skal spytte det overskydende tandpasta ud, da barnets tænder og gummer ikke er fuldt udviklede, kan de være overfølsomme for høje koncentrationer af fluor i tandpastaen.
 • Undgå kemikalier som Triclosan og SLS.
 • Du skal være påpasselig med mængden af tandpasta der bliver brugt til tandbørstningen. Hovedreglen lyder således: ”Brug den mængde tandpaster der svare til størrelsen som barnets lillefinger negl.”
 • Barn motoriske evner er ikke udviklede nok til at børste deres egne tænder før de er i alderen af 10-12 år.
 • Det er derfor utroligt vigtigt at du altid er tilstede til at børste deres tænder. Ønsker de at børste deres tænder selv, så lad dem gøre det, det er her de får den øvelse og erfaring de har brug for, du skal dog stadig børste deres tænder efter deres forsøg på dette.

Sådan børster du tænderne korrekt.

 • Med mindre du har fået andre anvisninger af tandlægen så burde en voksen person børste tænderne 2 gange dagligt. Som regel skal dette forgå om morgenen når personen står op samt om aftenen før sengetiden.
 • Husk at børste både tænder samt gummerne.
 • Lad være med at være for voldsom og trykke for hårdt.
 • Børst tænderne 2-4 minutter, det er tidsnok til at kommer omkring alle tænderne.
 • Skyld ikke munden med vand efter tandbørstningen, men spyt det overskydende tandpasta ud. Stoffet fluor er med til forebygge huller i tænderne og ved skylning af munden fjerner du stoffet fluor og derved beskyttelsen den giver.
 • Undgå tandpastaer som indeholder SLS samt Triclosan da disse kan være sundhedsskadelige på hver deres måde.
 • Har du madrester siddende mellem tænderne efter en måltid, så kan en tandbørstning uden tandpasta sagtens fjerne de overskydende madrester.
 • Har du indtaget madvarer med forhøjet pH værdi som juice, sodavand eller syrefrugter som citron så undgå at børste tænder lige lige efter, da dette kan øge risikoen for syreskader.


Her kan du se en video om hvordan du korrekt børster tænderne fra 2010 udviklet af tandportalen.dk
https://youtu.be/rosPD4HKNT0

Valg af tandpasta

Forbrugerrådet Tænk.dk lavede en test på 8 forskellige og mest brugte tandpastaer på markedet. Som med de elektriske tandbørster er der en vis forskel på kvaliteten.

Tænk.dk har fokuseret på visse aspekter i testen og har vægtet bedømmelsen således:

 • Rengøring af tænder 35%
 • Fluorindhold 20%
 • Slibeeffekt 20%
 • Indholdsstoffer 15%
 • Indpakning og mærkning 10%

Noget af det der misfarver tænderne mest, er fødevarer der indeholder enten meget stærke farver eller syre/base der afviger fra normen af pH 7. Derfor er selve rengøring af tænderne blevet testet med kaffe, te samt andre farvestoffer.

Kigger man overordnet på slutresultater af testen, kan man blive noget så overrasket at den berømte Colgate tandpasta umiddelbart klare sig utrolig ringe i forhold til andre. Det er der selvfølgelig en helt speciel grund til og det er at Colgate stadig bruger kemiske stoffer der kan være helbredsskadelige.

Nogle af disse er:

 • Parfumestoffer – Kan fremkalde allergi
 • Konservering – Kan være hormonforstyrrende
 • Triclosan – Øger forekomsten af antibiotikare­sistente bakterier

Og vinderen er
Ud af alle 8 tandpastaer så er det Zendium Classic der har klaret sig bedst i testen. Hvor Sensodyne Original kommer lige efter og Aquafresh Triple protection Fresh Mint på tredjepladsen.

Husk på at tandpasta er noget du propper i munden, det er derfor essentielt at det er fri for potentielle sundhedsskadelige stoffer.

Tandtråd eller lignende

En tand har 5 overflader, hvorved du kun kan komme til de 3 af dem med en tandbørste. De resterende 2 overflader er de steder hvor tænderne støder op mod hinanden. Det er utrolig vigtigt at holde dem rene. Dette kan blandt andet gøres med tandtråd eller lignende produkter.
Det der sker er, at bakterierne samler sig sammen mellem tænderne og arbejder sig stille og rolig ind i tænderne samt gummerne. Renser du ikke disse områder, vil du med tiden få både huller i tænderne samt øget risiko for paradentose. Det er derfor essentielt at komme der ind med en tandtråd og forstyrre bakterierne i deres arbejde. Tandtråden skal bruges 1 gang dagligt, husk at komme godt rundt om tænderne, også et stykke i tandkødet. Du skal dog være påpasselig og ikke være alt for voldsom da det kan skade gummerne og derved give bedre adgang til de mere sårbare steder for uønskede bakterier.

Elektrisk tandbørste og manuel tandbørste

Der er visse aspekter der er vigtige at kigge på, når man sammenligner de 2 typer af tandbørster. Flere test viser at selv den dårligste eltandbørste efterlader tænderne en del renere end en normalt tandbørste vil kunne gøre. Dette har selvfølgelig noget at gøre med at menneskets hånd ikke er beregnet til de små og fine bevægelser i en så høj hastighed som en elektrisk tandbørste kan klare.

Fordele ved en elektrisk tandbørste

 • Efterlader tænderne renere end en normal tandbørste
 • Kan komme ind flere steder end normal tandbørste på baggrund af sit mindre tandbørste hoved
 • En tandbørste til alle, det kræver bare en tandbørste hoved til hver person
 • Hurtigere tandbørstning
 • Gør børstningen meget nemmere

Ulemper ved en elektrisk tandbørste:

 • En elektrisk tandbørste vejer en del mere og derved kan det være lidt svært at vende sig til vægten som start, dette gælder især børn
 • Dyr i drift, en god eltandbørste kan koster 500 kr og opefter, derefter er der brug af strøm samt tandbørstehoveder
 • Større følsomhed, en elektrisk tandbørste vil stoppe med at virke hvis du presser for hårdt
  Er man vant til at børste tænderne med en almindelig tandbørste kan det føles noget mærkeligt at tage en elektrisk i brug

Den største ulempe ved en eltandbørste er helt klar den økonomiske del. Her skal du selvfølgelig gøre op mod dig selv, om det er det værd at have en bedre mundhygiejne og have et flottere smil end at spare pengene. Det kan især gør ondt i pungen hvis eltandbørsten bliver tabt på gulvet og mekanikken / elektronikken indeni gå i stykker, dvs du skal hoste op med flere penge for at passe på dine tænder. Vi vil selvfølgelig helt klar anbefale brugen af en elektrisk tandbørste i stedet for den gammeldags tandbørste der stille og rolig er ved at uddø.

Testkilder

Klikk.no (25. juni 2015)
Klikk.no som er et norsk forbrugermagasin har testet 6 eltandbørster. Selve testen er blevet fortaget af en kvalificeret tandlæge, der har vurderet hver eneste eltandbørste efter to minutters tandbørstning ved modellernes standard hastighed. Efter endt test var det især 2 eltandbørster der skilte sig ud fra de andre. Her taler vi om Braun Oral-B Pro 6000 og Philips Sonicare Black Diamond Clean. Disse to gav bedste resultat ang. reducering af plak og mundhygiejnen efter en tandbørstning.

Testen påpegede dog også at selv den dårligste eltandbørste vil kunne give dig bedre resultat og mundhygiejne end en normal tandbørste vil kunne. Det er derfor en god ide at skrifte fra din gammeldags og manuelle tandbørste til en eltandbørste, der giver dig et pænere smil.

Bäst-i-Test.se (2015)
Bäst-i-Test.se fortog en test på 7 eltandbørster hvor Oral-B Pro 5000 stak af med som nummer 1. Testen blev udført af 2 kvalificerede tandplejere. Oral-B Pro 5000 blev kåret som vinderen på baggrund af den fantastiske effektivitet, brugervenlighed og er økonomisk overkommelig.

Bedømmelserne var baseret på følgende:

 • Effektivitet
 • Brugervenlighed
 • Holdbarhed
 • Pris

Tænk.dk (16. januar 2014)
Forbrugerrådet Tænk har udarbejdet en test på 7 forskellige eltandbørster hvorved Oral-B Vitality Precision Clean klar var bedst i test og Philips Sonicare Diamond Clean ligger tæt op af.

De baserede deres samlede bedømmelse ud fra disse kriterier:

 • Tandbørstning: 60 %
 • Brugervenlighed: 30 %
 • Holdbarhed og strømforbrug: 10 %

Alle afprøvede test er blevet kørt igennem 6 gange med hver eneste tandbørste, for at skabe så et præcist resultat som muligt.

Råd & Rön (22. januar 2014)
Råd & Rön som er det svenske forbrugermagasin, fortog en test af 6 forskellige eltandbørster til en pris mellem 200 og 2000 svenske kroner. Her viste det sig hurtigt at det er kvaliteten man betaler for. Vinderen af testen blev Oral-B TriZone 1000, den gav den bedste rengøring af tænderne. Og fik især gode point for holdbarheden. Anden pladsen gik til Oral-B Professionel Care 600.

Amazon (27. december 2015)
Anerkendt og veletableret international webshop der sælge næsten alt. Ved overvejelserne til kåringen af den bedste tandbørste, har vi brugt Amazon som validering af vores udvalgte tandbørsters kundeanmeldelser. Tager vi den elektriske tandbørste Philips Sonicare Diamond Clean, vil man kunne finde over 2000 kundeanmeldelser. Her kan man danne sig et hurtigt overblik om produktet er noget værd.

Glem ikke at læse vores store test af badevægte, som du kan læse her 

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Oral-B Eltandbørste Junior 6+ år Lilla
Deal
1 måned ago

Oral-B Eltandbørste Junior 6+ år Lilla

289,00 kr.
Giv dit barn en sjov måde at børste tænder på med Oral-B Eltandbørste Junior. Blød for børnetænder, app til sjov læring.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Oral-B Eltandbørste Teen – Black
Deal
1 måned ago

Oral-B Eltandbørste Teen – Black

439,00 kr.
Få en strålende smil med Oral-B eltandbørste Teen i stilfuldt black design. Effektiv tandpleje til teenagere. Bestil nu.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Oral-B Eltandbørste Vitality 100 Hangable Box – Pink
Deal
Opdag enkel og effektiv tandbørstning med Oral-B Eltandbørste Vitality 100. Denne pink version kommer i en praktisk hængeæske.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Vare
Deal
2 måneder ago

Vare

492,00 kr.
Opdag den ultimative løsning til at holde din bil ren og skinnende med vores innovative og miljøvenlige bilplejesæt. Giv din bil den kærlighed, den fortjener.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Vare
Deal
5 måneder ago

Vare

577,00 kr.
Opdag Vares innovative design, der kombinerer stil og funktionalitet. Oplev det ultimative inden for kvalitet og komfort med Vare.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Philips Eltandbørste Sonicare ProtectiveClean 4500
Deal
Få en strålende smil med Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 - den ultimative løsning til at beskytte dine tænder. Plej din mundhygiejne nu.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Panasonic Eltandbørste EW-DM81-W503 – tooth brush – white
Deal
Få et strålende smil med Panasonic Eltandbørste. Oplev den revolutionære teknologi, der fjerner plak og fremmer sundere tandkød. Køb nu og få den perfekte tandplejeoplevelse.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Vare
Deal
6 måneder ago

Philips Eltandbørste HX6830/35

1.129,00 kr.
Få et strålende smil med Philips Eltandbørste HX6830/35 - præcision og effektivitet i ét. Oplev skånsom rengøring og imponerende hvidt resultat.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Vare
Deal
Oplev den ultimative tandpleje med Philips Sonicare ProtectiveClean. Fjerner op til 7x mere plak end en almindelig tandbørste. Perfekt til en strålende og sundt smil.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Oclean Eltandbørste Flow Blue
Deal
11 måneder ago

Oclean Eltandbørste Flow Blue

249,00 kr.
Opnå strålende smil og sund mundhygiejne med Oclean Flow Blue eltandbørsten. Oplev ultra-rensestyrke, intelligent sensorstyring og en stilfuld design i et enestående produkt.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Philips Eltandbørste Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6800
Deal
Få en strålende smil med Philips Sonicare ProtectiveClean 4300. Oplev effektivitet og komfort med den avancerede teknologi.
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Oclean Eltandbørste Find Dou Set red/blue
Deal
11 måneder ago

Oclean Eltandbørste Find Dou Set red/blue

368,00 kr.
Opnå et perfekt smil med Oclean Eltandbørsten. Effektiv og skånsom tandpleje i stilfuldt design. Oplev den ultimative rengøringseffekt og et strålende smil.

Vi hører gerne din mening...

Skriv en besked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Blog Title Set
Logo
Shopping cart