Sådan glatter du dine krøller nemt og hurtigt

Saadan glatter du dine krøller nemt og hurtigt Ordsproget ”græsset er grønnere over på den anden side” har en vis betydning og vægt i forhold til at man altid vil have hvad andre har eller man selv ikke har. I dette tilfælde gælder det håret. Dem der har krøller ønsker glat hår og omvendt. Vi mennesker vil altid have mere eller andet end det vi har. I denne artikel vil vi gennemgå hvordan du nemt glatter dine krøller til silkeblødt og glat hår i op til 2-4 dage.

1. En og de mest basale ting får at få silkeglat hår er at håret er rent. Derfor er det vigtigt at du vasker håret grundigt hvor du bruger en god shampoo og derefter en conditioner.

2. Føntør nu håret mens du kører en børste igennem. Dette giver håret en mere glat overflade som hermed vil kunne tage bedre mod varmen fra glattejernet.

3. Husk at kommer varmebeskyttende i håret.

4. Del håret op i sektioner og glat håret sektion for sektion. Størrelsen af sektioner afhænger af hårtype. Det betyder, at du selv skal finde frem til den passende mængde.

5. Når alt håret er glattet, kan du med god grund komme tekstur givende spray i håret. Dette vil give håret med volumen og fylde.

Er du ejer af en glattebørste så kan denne også bruges til formålet. Hvis du gør brug af en, behøver du heller ikke at bruge varmebeskyttende i håret da denne skåner håret i forhold til et glattejern.

Læs også artiklen “Skab bløde krøller helt uden varme

Nogle ekstra tips

Børst håret igennem inden du glatter
Det er altid en god ide at børste håret ud inden du tager et glattejern i brug. Husk på at der altid vil være filtret eller kruset hår efter et bad. Er disse ikke viklet ud vil dit hår sætte sig på samme måde ved en glatning af håret og ikke mindst er der større chance for at håret præcis i disse områder vil blive beskadiget.

Vådt eller tørt hår?
Vask-håretDer har været meget diskussion om håret skal være vådt eller tørt når det skal glattes. Vi anbefaler altid at håret skal være 110% tørt før du tager dit glattejern i brug. Det du skal tænke på er at vand begynder at koge under høje temperaturer. Det vil sige at hvis du glatter håret mens det er vådt så koger du faktisk håret. Dette er meget skadeligt for håret og det risikerer at mister sin farve og på samme tid bliver udtørret utrolig hurtigt. Ja der findes glattejern der er beregnet til vådt hår, vi anbefaler dog stadig at du gør det når håret er tørt.

En eller flere gange?
Når du glatter dit hår så er det bedre at du kører glattejernet langsomt igennem hver sektion i stedet for hurtigt men mange gange. På den måde vil du få en mere ensartet resultat og, håret vil holde længere og du skåner håret for flere gentagelser af unødvendig varme.

Vi hører gerne din mening...

Skriv en besked

Logo