8 tips til sundt hår om vinteren

Sundt hår er ikke en selvfølge. Kulde, vind og regn går dit hår livløst. Efteråret og vinteren har det med at tærer på håret, det mister sit naturlige glød og ser mere eller mindre fladt ud. Her er 8 simple tips til, hvordan du kan få gløden tilbage og forbedre dit hårs sundhed.

1. Vask håret med shampoo kun et par gange om ugen
Shampoo og balsam har det med at tørre håret ud hvis du bruger produkterne alt for tit. Begræns derfor højt til at vaske dit hår 2-3 gange om ugen.

Har du tendens til at få hurtig fedtet hår, så prøv en tørshampoo og igen vask håret kun 2-3 gange om ugen.

2. Skift shampoo og balsam oftereVask hår
Som med alt andet, vænner håret sig hurtig til den samme shampoo og balsam. Derfor er det en god ide at skifte til et andet produkt, hvor håret kan få et boost. Du kan med god mening skifte shampoo og balsam hver 2. måned.

3. Børst håret med omhu
Det er både sundt og rart at børste sit hår. Undgå at børste håret for tit eller for aggressivt, da dette kan resultere i knækket hårstrå samt mindre volumen.

4. Lufttørring af håret
Sundt og glansfuldt hår er ikke meget for overophedede styling produkter. Håret bliver tørret ud og mere skrøbelig. Har du ikke tålmodighed at håret tørre af sig selv, så brug kold luft funktionen på din hårtørrer.

5. Regelmæssig klipning

Spaltede spidser og knækkede hårstrå har aldrig være på mode og kønt er det ikke. Tag forbi frisøren hver 3. måned og få klippet enderne. Håret vil se sundere og tykkere ud.

6. Hårfarvning og blegningsmidler
Når du farver dit hår eller bruger blegningsmidler, så lider dit hår under dette. De mange kemikalier skader dit hår og ændre på dens struktur. En farve kan gøre meget for håret, men farv håret kun når det er mest nødvendigt.

7. En god hårkur gør underværker
Forkæl dit hår med en fugtende og plejende hårkur et par gange om måneden. Det giver dit hår det energi det har brug for. Dit hår vil udvise mere volumen, have en smuk og sund glød. Har du prøvet en hårkur før, vil du med garanti være overrasket hvilken forskel det vil gøre for dit hår. Brug eventuelt hårolie hvis håret virker livløst og tørt.

8. Kost og vitaminer
Kost har en større betydning end mange tror. En balanceret sund kost samt supplerende vitaminer er både vigtigt for både krop og hår.

Spis varieret og indtag sundt fedt (Avokado, nødder, fed fisk), derudover kan du supplere kosten med en tilskud af B-vitaminer der styrker både negle og hår.

Hvis du synes at hår er spændende, så glem ikke at læse vores artikel om myter, fakta og viden om hår

Vi hører gerne din mening...

Skriv en besked